КЛАДОВСКИ МАЛИШАНИ НА РЕГИОНАЛНОЈ „ПАЖЉИВКОВОЈ СМОТРИ 2023“

Регионално такмичење „Пажљивкова смотра 2023“ одржаће се у четвртак 18. маја у Пожаревцу, са почетком у 10 часова. Савет за безбедност саобраћаја општине Кладово и локална самоуправа учествују у организацији и припреми малишана за одлазак на регионално такмичење. Поред екипа из Кладова, учествују и деца из Голупца, Мајданпека, Свилајнца, Петровца на Млави и Пожаревца.

Реч је о смотри намењеној малишанима предшколског узраста и ђацима првог и другог разреда основне школе са циљем да се код деце подигне ниво знања о саобраћају, као и да се упознају са правилима безбедног понашања на њима занимљив начин.

У категорији предшколског узраста учествује екипа ПУ „Невен“ из Кладова, у категорији првог разреда ОШ „Хајдук Вељко“ из Корбова, а другог разреда екипа ОШ „Вук Караџић“ из Кладова. Свака екипа има по четири учесника са својим пратиоцима, учитељима и васпитачима, што укупно чини 12 учесника. Екипе су се спремале за такмичење на основу смерница координатора на пројекту и смерница Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Након регионалног, првопласиране учеснике очекује државно такмичење.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content