ДЕЧЈЕ РАДИОНИЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ

Библиотека „Центар за културу“ Кладово организује две различите едукативно-креативне радионице за децу. На првој радионици биће речи о значају инсеката, а увече и сутрадан малишани ће се бавити израдом стрипова.

У сарадњи са ЈП Национални парк „Ђердап“, 9.маја од 10 до 12 часова, је едукативна радионица о значају инсеката под називом „Позвао је мај све бубе на чај“, по наслову дечје песме песникиње Десанке Максимовић. Богатство биолошке разноврсности је инспирација креативне радионице на којој деца уче, разговарају, цртају, рецитују са едукаторима највећег Националног парка у Србији, Маријом Миленковић Србуловић, стручним сарадником за едукацију и Саром Станковић, биологом.

За љубитеље девете уметности, ова установа културе, организује радионицу израде стрипова-Стрипотека. За малишане основношколског узраста од седам до 10 година, радионица ће бити одржана 9. маја од 18 часова, а за старије ђаке, од 11 до 14 година, дан касније од 18 сати.

Циљ ове радионице је, како наводе, развијање визуелне уметности као и вештине цртања и креативног писања. Од материјала за цртање потребно је понети школски прибор, односно, оловку, гумицу, бојице, маркере, блок или свеску без линија.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content