УСПЕШНО ОДРЖАНА ОПШТИНСКА „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА 2023.“

Општинско надметање у квизу о познавању саобраћаја „Пажљивкова смотра 2023.“ успешно је завршено јуче у Основној школи „Вук Караџић“ у Кладову. Савет за безбедност саобраћаја општине Кладово, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, 14. и 15. марта, реализовала је смотру у којој су учествовали малишани предшколског узраста и ученици првог и другог разреда основних школа општине Кладово. На општинској смотри учествовало је 20 предшколаца, 16 ученика првог и исто толико ђака другог разреда. Иначе, општина Кладово једна је од 71 локалне самоуправе Републике Србије и једина у региону која учествује у „Пажљивковој смотри 2023.“.

Првог дана надметања предшколаца у квизу прво место заузели су малишани Предшколске установе „Невен“, друго је припало издвојеним одељењима ОШ „Вук Караџић“ из Сипа и Костола, а треће „Стефанији Михајловић“ из Брзе Паланке. Другог дана такмичења, у категорији ђака првака, најбољи су били ђаци ОШ „Хајдук Вељко“ из Корбова, друго место освојила је ОШ „Стефанија Михајловић“ из Брзе Паланке, а треће ОШ „Вук Караџић“ из Кладова. У категорији ђака другог разреда, прво место припало је ОШ „Вук Караџић“ из Кладова, друго ОШ „Стефанији Михајловић“ из Брзе Паланке, и треће место деле екипе из основних школа „Љубица Јовановић Радосављевић“ из Подвршке и „Светозар Радић“ из Текије.

Општина Кладово је у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја доставила свим основним школама и вртићима посебно осмишљен материјал, књиге Пажљивкова правила у саобраћају, бојанке, мобилну апликацију, цртани фулм и различите саобраћајно-едукативне реквизите уз помоћ којих су васпитачи и учитељи припремали децу за квиз. Локална самоуправа обезбедила је вредне награде за чланове екипа које су заузеле прва три места и за остале учеснике квиза захвалнице и прикладне поклоне.

pazljivko_smotra_2_8
pazljivko_smotra_2_7
pazljivko_smotra_2_6
pazljivko_smotra_2_5
pazljivko_smotra_2_4
pazljivko_smotra_2_3
pazljivko_smotra_2_2
pazljivko_smotra_2_1
previous arrow
next arrow

фото: Општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content