NSZ ODRŽALA PREZENTACIJU MERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA

Nacionalna služba za zapošljavanje-Filijala Bor, danas je u Skupštinskoj sali Opštine Kladovo, organizovala prezentaciju javnih poziva odnosno konkursa za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu, predviđenih Strategijom zapošljavanja za period od 2021. do 2026. godine i Akcionim planom za period od 2021. do 2023. godine u Republici Srbiji. Prezentaciji su prisustvovali poslodavci iz privatog i javnog sektora.

Nevenka Boldorac, pomoćnik predsednika opštine Kladovo, zahvalila se poslodavcima koji su se odazvali pozivu i izrazila nadu da će povećati kapacitete zaposlenih jednom od mera aktivne politike zapošljavanja koje danas prezentuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

Lidija Načić, direktor NSZ, Filijale Bor, istakla je da su odabrali Kladovo za prvi Forum poslodavaca zbog izuzetne saradnje sa lokalnom samoupravom.

-Danas prezentujemo 13 javnih poziva namenjenih poslodavcima i nezaposlenim licima. Opština Kladovo svake godine izdvaja značajna sredstva za zapošljavanje u privatnom i javnom sektoru. Ove godine izdvojili su osam miliona dinara za tri mere i to za javne radove 5,35 miliona, za program stručne prakse milion i po, i za subvencije poslodavcima za upošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih 1,15 miliona dinara. Očekujemo da će, početkom aprila, resorno ministarstvo doneti odluku da se izdvoji još 1,1 milion, za 10 osoba iz kategorije teže zapošljivih. Zahvaljujući merama Nacionalne službe za zapošljavanje, na evidenciji Filijale Bor, u opštini Kladovo je 1.400 nezaposlenih, od čega 749 žena. Naše mere zapošljavanja su doprinele da je, u odnosu na februar prošle godine, u opštini Kladovo 12 odsto manje nezaposlenih lica, rekla je direktorka NSZ, Filijale Bor.

Republika Srbija izdvojila je 6,3 milijarde za zapošljavanje, od čega 550 miliona za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Očekuje se da će se putem ovih mera uposliti 21.000 nezaposlenih i 2.800 osoba sa invaliditetom, rečeno je na prezentaciji mera aktivne politike zapošljavanja.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content