ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА КОМАНДАНТЕ ШТАБОВА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Председник општине Кладово и командант Општинског штаба за ванредне ситуације Саша Николић учествовао је 09.03.2023. године у Нишу на семинару за команданте окружних, градских и општинских штабова за ванредне ситуације са темом „Организација рада штаба за ванредне ситуације и руковођење у ванредним ситуацијама“, у организацији Министарства унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације, уз подршку Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Мисија у Србији.

Семинар је отворио в.д. помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић који је поздравио све присутне у име министра унутрашњих послова Братислава Гашића и захвалио се Мисији ОЕБС у Србији на подршци за организацију овог семинара.

Организација семинара са оваквом тематиком изузетно је значајна јер се на њима начелници управних округа, градоначелници и председници општина, који су према закону команданти штабова за ванредне ситуације, на најбољи начин обучавају за руковођење и предузимање конкретних законом прописаних корака које треба спровести у ванредним ситуацијама.

Саша Николић је истакао да се општина Кладово, преко Општинског штаба за ванредне ситуације, труди да, у складу са могућностима и капацитетима које има на својој територији, у што већој мери организује превентивне мере и радње, како би се што више умањили ризици по безбедност грађана, имовине и животне средине. У тој борби, јако је важна подршка државних органа, предузећа и установа, па је неопходно координисано деловање свих делова система заштите и спасавања.

Семинару је присуствовало 30 команданата штабова за ванредне ситуације и осам заменика команданта из Нишавског, Борског, Зајечарског, Пиротског, Јабланичког, Пчињског и Топличког управног округа.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content