НСЗ ОДРЖАЛА ПРЕЗЕНТАЦИЈУ МЕРА АКТИВНЕ ПОЛИТИКЕ ЗАПОШЉАВАЊА

Национална служба за запошљавање-Филијала Бор, данас је у Скупштинској сали Општине Кладово, организовала презентацију јавних позива односно конкурса за реализацију мера активне политике запошљавања за ову годину, предвиђених Стратегијом запошљавања за период од 2021. до 2026. године и Акционим планом за период од 2021. до 2023. године у Републици Србији. Презентацији су присуствовали послодавци из приватог и јавног сектора.

Невенка Болдорац, помоћник председника општине Кладово, захвалила се послодавцима који су се одазвали позиву и изразила наду да ће повећати капацитете запослених једном од мера активне политике запошљавања које данас презентује Национална служба за запошљавање.

Лидија Начић, директор НСЗ, Филијале Бор, истакла је да су одабрали Кладово за први Форум послодаваца због изузетне сарадње са локалном самоуправом.

-Данас презентујемо 13 јавних позива намењених послодавцима и незапосленим лицима. Општина Кладово сваке године издваја значајна средства за запошљавање у приватном и јавном сектору. Ове године издвојили су осам милиона динара за три мере и то за јавне радове 5,35 милиона, за програм стручне праксе милион и по, и за субвенције послодавцима за упошљавање особа из категорије теже запошљивих 1,15 милиона динара. Очекујемо да ће, почетком априла, ресорно министарство донети одлуку да се издвоји још 1,1 милион, за 10 особа из категорије теже запошљивих. Захваљујући мерама Националне службе за запошљавање, на евиденцији Филијале Бор, у општини Кладово је 1.400 незапослених, од чега 749 жена. Наше мере запошљавања су допринеле да је, у односу на фебруар прошле године, у општини Кладово 12 одсто мање незапослених лица, рекла је директорка НСЗ, Филијале Бор.

Република Србија издвојила је 6,3 милијарде за запошљавање, од чега 550 милиона за запошљавање особа са инвалидитетом. Очекује се да ће се путем ових мера упослити 21.000 незапослених и 2.800 особа са инвалидитетом, речено је на презентацији мера активне политике запошљавања.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content