BIBLIOTEKA-CENA ČLANARINE

Članarina za ovogodišnje korišćenje bibliotečko-informacionih usluga Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo razvrstana je po kategorijama i, u zavisnosti od toga, visina članarine je različita. Ova ustanova kulture korisnicima pruža i brojne popuste, a radno vreme je svakog radnog dana od sedam do 20 časova.

Pravo na besplatnu članarinu imaju korisnici pokretne biblioteke-bibliobusa u naseljima opštine Kladovo, stariji od 65 godina, dobrovoljni davaoci krvi, donori organa, zaposleni u ustanovi, članovi Upravnog i Nadzornog odbora ali i drugi koji su pomagali rad biblioteke. Novina, od ove godine, je da sva deca do završetka četvrtog razreda osnovne škole ne plaćaju članarinu.

Učenici od petog razreda osnovne škole, studenti i nezaposleni izdvajaće za godišnju članarinu 500 dinara, polugodišnju 300, mesečnu 200 i dnevnu članarinu 100 dinara.
Godišnja članarina za zaposlene iznosi 800 dinara, polugodišnja 400, mesečna 300 i dnevna članarina je 200 dinara.

Porodična članarina, za najmanje tri člana, na godišnjem nivou iznosi 1.200 dinara. Kolektivna članarina za više od 10 zaposlenih je 1.200, a za učenike od petog razreda osnovne škole i srednjih škola iznosi 500 dinara.

U slučaju da neko izgubi člansku kartu za zamenu će trebati da izdvoji 200 dinara, a za kašnjenje pri vraćanju za svaki mesec plaćaće po 50 dinara.

U toku kalendarske godine postoje dani popusta na godišnju članarinu ili besplatan upis u vreme održavanja pojedinih manifestacija i jubileja. Primera radi, za Svetski dan dečje knjige, 2. aprila, popust za decu je 50 odsto, za Svetski dan knjige, 23. aprila, za sve kategorije je niža članarina za 50 odsto i, za Svetski dan pismenosti 8. septembra, popust od 50 odsto imaju sve kategorije korisnika.

Pri upisu korisnika, sa pravom na besplatno članstvo, potrebno je priložiti određeni dokaz, odnosno, pripadanje kategoriji-kopiju naslovne strane đačke knjižice, potvrdu o donorstvu, knjižicu dobrovoljnog davaoca krvi…

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content