ЗАХТЕВИ ЗА СУБВЕНЦИОНИСАНУ ДОДЕЛУ РАМОВА ЗА ТРАКТОРЕ ДО 30. НОВЕМБРА

фото: АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Агенција за безбедност саобраћаја расписала је Јавни позив за подношење пријава за субвенционисану доделу заштитног рама за употребљавани трактор. Сва заинтересована физичка и правна лица на територији Републике Србије која испуњавају услове Уредбе о условима и начину спровођења субвенционисане доделе заштитних рамова за употребљавани трактор закључно са 30. новембром могу да поднесу захтев Агенцији за безбедност саобраћаја за субвенционисану доделу.

слика: АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Модели и типови трактора за које се врши субвенционисана додела рамова су ИМТ 533, ИМТ 539, ИМТ 540, ИМТ 542 и ИМТ 549. Све информације о начину подношења захтева, моделима трактора, роковима за подношење и потребној документацији могу се преузети на линку https://www.abs.gov.rs/ср/vesti/agencija-je-raspisala-javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-subvencionisanu-dodelu-zastitnog–rama-za-upotrebljavani-traktor

Из Агенције за безбедност саобраћаја подсећају да је једна од главних мера за смањење броја страдања услед превртања и покушај минимизирања повреда возача трактора, када дође до незгоде је уградња испитаних и одобрених заштитних структура, односно, рамова. Заштитни рам служи да пружи заштиту возача трактора приликом превртања. У последње три године, услед превртања на тракторима без заштитног рама, настрадало је чак 86 особа, ван јавних путева, на њивама, у шумама и ливадама.
У Републици Србији у саобраћајним незгодама на путевима са учешћем трактора погинуло је 78 особа у последње три године, што значи да је укупно погинуло 164 у саобраћајним незгодама у којима су учествовали трактористи, а буде повређено око 360 особа. Процена је, напомињу у овој агенцији, да у Републици Србији има око 100.000 трактора без заштитне кабине или рама, а највећи проценат је у централној Србији око 50 одсто, у Мачви око 45, а у Војводини 18 одсто.

фото: АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content