ГОСТ БИБЛИОТЕКЕ-УРОШ ПЕТРОВИЋ, ПИСАЦ ЗА ВЕЛИКЕ И МАЛЕ

фото: Библиотека „Центар за културу“ Кладово

У позоришној сали Библиотеке, у уторак, писац Урош Петровић, представиће све своје књиге уз пустоловне игре ума и загонетки по којима је и познат. Преподневно дружење посвећено је ученицима Основне школе „Вук Караџић“ у Кладову који овог новембра обележавају 187 година од оснивања школе у Кладову. У вечерњем термину, од 18 сати, писац ће се дружити са одраслима и потписиваће своје књиге.

Врсни књижевник, аутор је више од двадесет књига и добитник најпрестижнијих награда за књижевност за младе. До сада, књиге су му објављене у Италији, Мађарској, Грчкој, Словенији, Румунији, Северној Македонији и Чешкој, као и на енглеском језику. Према Петровићевом роману „Пети лептир“, снимљен је први и, за сада једини, дугометражни 3D филм у историји српске кинематографије.

Аутор је познат и по оригиналним стоним друштвеним играма, од којих су три понеле признање „Добра играчка“ Пријатеља деце Србије, а две Гран при за „Играчке са сврхом“. Урош Петровић учествовао је у дечјој серији „Фазони и форе“, творац је квиза „Лавиринт“.

Гостујући је предавач на факултетима, у школама и образовним установама у земљи и иностранству. Један је од првих званичних амбасадора Србије у оквиру националног пројекта „Србија ствара“. Био је председник Менсе Србије и један од најбољих решавача IQ X теста на свету, објашњавају у Библиотеци „Центар за културу“ Кладово.

druzenje_2
druzenje_3
druzenje_1
previous arrow
next arrow
фото: Библиотека „Центар за културу“ Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content