ЛИЧНИ ПРАТИОЦИ СИГУРНА СУ БАЗА ДЕЦИ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

У скупштинској сали Општине Кладово данас је почела дводневна обука за личне пратиоце деце са сметњама у развоју у васпитно-образовном систему, након чега ће 25 полазника добити лиценцу за рад у пружању услуге социјалне заштите. Организатори предавања су „Инклузија данас“ из Прокупља и недавно су држали едукације за геронтодомаћице, па данашња обука представља наставак успешне сарадње.

Саша Николић, председник општине, пожелео је добродошлицу полазницима и истакао да је локална самоуправа препознала значај ове услуге социјалне заштите и из буџета издвојила средства за едукацију. Ово је друга услуга, поред геронтодомаћица, којом проширујемо сервис услуга социјалне заштите својих грађана. Обуком за личне пратиоце и њиховим даљим ангажовањем подићи ће се квалитет живота деце и њихових породица.

Говорећи о циљу обуке, падагог и едукатор из Новог Сада Катарина Мајкић нагласила је „да је неопходно да сваком детету са сметњама у развоју пружимо помоћ, али и да смањимо његову дискриминацију. На првом месту је да се лични пратиоц емоционално повеже са дететом, он је сигурна база у заједници и вртићу, неко ко му помаже и охрабрује за нове вештине“.

obuka_pratilaca_1
obuka_pratilaca_2
obuka_pratilaca_3
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content