„ДЕЧИЈА НЕДЕЉА“ ОД 3. ДО 9. ОКТОБРА

Под слоганом „Шта детету треба да расте до неба!?“ Библиотека „Центар за културу“ Кладово, уз традиционално покровитељство локалне самоуправе, припремила је богат и садржајан програм поводом обележавања „Дечије недеље“, од 3. до 7. октобра.

У понедељак, од девет часова, свечано ће бити уручене бесплатне чланске картице библиотеке предшколцима установе „Невен“. Сем тога, одржаће се и Креативна радионица за ученике Основне школе за образовање ученика са сметњама у развоју „12. септембар“ Неготин, подручно одељење у Кладову. У уторак, у исто време, библиотеку ће посетити ђаци прваци и том приликом ће добити на поклон чланске карте. Едукативна радионица ЈП „Национални парк Ђердап“ на тему „Ђердапске пустоловине“ одржаће се у среду од 10 до 11 часова.

Дружење са дечјим писцем Милком Кнежевић Ивашковић је 6. октобра од 11 часова. Ауторка ће представити роман за младе „Таракан“ који је понео престижну књижевну награду „Политикиног забавника“ за најбоље дело намењено младима на српском језику у 2021. години. Исти дан, од 19 часова, ауторка ће се дружити са старијом публиком у галерији Библиотеке. У петак од 17 часова је проглашење и додела награда НАЈчитаоцима седмог летњег маратона читања.

„Дечија недеља“ се традиционално одржава у октобру са намером да скрене пажњу јавности на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву, локалној заједници, на право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала. Заправо, то је највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права, истиче Жаклина Николић, директорка Библиотеке „Центар за културу“ Кладово.

Овогодишњи слоган „Шта детету треба да расте до неба!?“ подсећа нас да је разговор са децом изузетно потребан како би унапредили њихов живот и потребе али и умањили употребу савремене технологије која све више развија зависност.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content