ЗА ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ КОД ДОМА ОМЛАДИНЕ

Светски дан прве помоћи обележава се 9. септембра. Црвени крст Кладова организује акцију у којој ће лекари и лиценцирани предавачи прве помоћи, у суботу 10. септембра у 11 часова, на платоу код Дома омладине, на лутки теоретски и практично демонстрирати КПР методу, односно, кардио-пулмоналну реанимацију и сијасет других корисних вежби.

Др Снежана Мирчетић, секретар општинског Црвеног крста истиче да је „пружање прве помоћи ствар личног образовања и културе. Зато је и пожељно да се обуке спроводе у школама и радним организацијама. Прва помоћ није замена за медицинску помоћ него је само „куповање времена“ док дођу екипе медицинске помоћи. У ланцу спасавања живота има огроман значај да би се избегле нежељене компликације чак и смрт. Примарно је научити шта не требају да раде, а овом демонстрацијом научиће рецимо којим захватом да помогну оном који се дави, али и многе друге вежбе“.

Иначе, Црвени крст Србије је шестоструки првак Европе у пружању прве помоћи. Више од 14 милиона људи широм света, годишње, научи како да пружи прву помоћ у оквиру ове организације.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content