„КАЗАН КУЛТ“-ОЧУВАЊЕ И ПРОМОВИСАЊЕ НЕМАТЕРИЈАЛНОГ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА

„Улога културног наслеђа у развоју локалних заједница-како управљати културним наслеђем?“ тема је овогодишње међународне конференције 10. „Казан Култа“, која ће се одржати у Хотелу „Ђердап“ у Кладову, 20. августа, од 10 часова. Организатор је Библиотека „Центар за културу“ Кладово, у сарадњи са Удружењем „Дунав фест“ и Центром за нематеријално културно наслеђе Србије при Етнографском музеју. Суфинансијер је Министарство културе и информисања Републике Србије уз подршку општине Кладово.

Окосницу овогодишњег „Казан Култа“ чини сагледавање потенцијала које наслеђе има за локалну заједницу. То се пре свега огледа кроз очување и промовисање нематеријалног културног наслеђа у земљи и иностранству. Конференцију ће пратити тематске радионице, изложбе, промоције књига и музичко сценски наступи.

Бројне домаће и стране учеснике међународне конференције поздравиће домаћин манифестације Жаклина Николић, директор Библиотеке „Центар за културу“ и Саша Николић, председник општине Кладово. На конференцији ће учествовати културни и туристички посленици наше земље, a свој допринос даће и гости из Бугарске.

У вечерњим сатима на летњој сцени Библиотеке, од 19 часова, је промоција књиге „Наслеђе Рима, Крис Викам. О књизи ће Говорити Сташа Бабић, професорка Филолошког факултета и Зоран Хамовић, главни уредник издавачке куће „Клио“. Мали концерт одржаће Милош Јаковљевић, кавалиста, и Анђелина Јовановић, ученица ОМШ „Константин Бабић“, из Кладова, а изложбу „Подунавске слике“ приредиће академски сликар Вељко Михајловић. Учесници „Казан Култа“ обићи ће тврђаву Фетислам, Археолошки музеј Ђердапа и археолошке локалитете на нашој општини.

kazankult_3
kazankult_2
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content