НОВА КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА

Радови на изградњи недостајуће фекално канализационе мреже дужине 2992 метра отпочели су у кладовском насељу Рит. Пет улица овог насеља али и попречне биће повезане цевима пречника 200 и 250 милиметара, на око три километра, а уградиће се и више од 90 шахти. Након окончања свих радова општина Кладово добиће 41 километар нове фекално канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода у насељу Костол и Месној заједници Подвршка, рекао је приликом обиласка радова Саша Николић, први човек општине Кладово.

ФКМ имаће и становници у делу Велике Врбице, Рткова и Корбова. Изградња канализационе мреже у делу Брзе Паланке, од 2.287 метара, састојаће се од 13 колектора којима су обухваћени сви корисници у улицама Јована Јовановића Змаја, Јована Дучића, Бранка Ћопића, Иве Андрића и делу киломског пута. Нову канализациону мрежу од 11 километара добиће и житељи Подвршке.

Изградња недостајуће фекално канализационе мреже реализују се кроз пројекат „Чиста Србија“, а средства је обезбедило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content