NOVA KANALIZACIONA MREŽA

Radovi na izgradnji nedostajuće fekalno kanalizacione mreže dužine 2992 metra otpočeli su u kladovskom naselju Rit. Pet ulica ovog naselja ali i poprečne biće povezane cevima prečnika 200 i 250 milimetara, na oko tri kilometra, a ugradiće se i više od 90 šahti. Nakon okončanja svih radova opština Kladovo dobiće 41 kilometar nove fekalno kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda u naselju Kostol i Mesnoj zajednici Podvrška, rekao je prilikom obilaska radova Saša Nikolić, prvi čovek opštine Kladovo.

FKM imaće i stanovnici u delu Velike Vrbice, Rtkova i Korbova. Izgradnja kanalizacione mreže u delu Brze Palanke, od 2.287 metara, sastojaće se od 13 kolektora kojima su obuhvaćeni svi korisnici u ulicama Jovana Jovanovića Zmaja, Jovana Dučića, Branka Ćopića, Ive Andrića i delu kilomskog puta. Novu kanalizacionu mrežu od 11 kilometara dobiće i žitelji Podvrške.

Izgradnja nedostajuće fekalno kanalizacione mreže realizuju se kroz projekat „Čista Srbija“, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content