„ЗЛАТНА БУЋКА ЂЕРДАПА“ У ПЕТАК И СУБОТУ

Туристичкa, спортска и риболовна манифестација 38. „Златна бућка Ђердапа“ биће одржана 19. и 20. августа у Текији, рибарском месту недалеко од Кладова. Организатори манифестације су Туристичка организација општине Кладово, Туристичко друштво Текија, а покровитељи су општина Кладово и ДОО „Текијанка“.

У два такмичарска дана спретност у лову сома дрвеном справом „бућком“ показаће такмичари из целе Србије. У овом посебном начину рибарења на Ђердапском делу Дунава користи се бућка, дрвена или метална направа са заобљеним крајем. Равномерним ударањем по површини воде аласи изазивају необичан звук који сома покреће из дубине ка површини воде. Као и прошлих година, уловљени сомови се након мерења враћају у воду. За најбоље и најуспешније такмичаре главни спознор ДОО „Текијанка“ обезбедила је вредне награде. Освајач првог места добиће чамац, другопласирани пенту, а освајачу трећег места припашће штапови за пецање.

Риболовна манифестација почиње у шест сати ујутру стартом бућкароша, а завршава се касно у ноћ народним весељем. Током дана одвијаће се спортска такмичења, Кочин турнир и Текијанка куп. Најмлађи ће се опробати у пецању рибе на пловак, а маштовитост ће показати на дечијем карневалу. Наравно, незаобилазно је и такмичење у кувању рибље чорбе, где ће мештани и гости исказати кулинарско умеће. Вечерњи сати резервисани су за музички програм. У петак у пола десет увече наступиће кладовски „Миља хотел бенд“, а сутрадан „Ле Боненс“ из Неготина и „Амадеус бенд“.

bucka_program2
bucka_program1
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content