У ФЕТИСЛАМУ ДЕЧЈИ ПАРКИЋ И ЦВЕТНА СКУЛПТУРА

Малишани кладовске општине убудуће ће се играти у новопостављеном паркићу у тврђави Фетислам. Поред љуљашки и клацкалица најмлађи су добили и полигон за игру са новим справама-лелујави мост, дечју корачницу и таласасту ходалицу. За одмор и уживање, у амбијенту тврђаве, родитељима и посетиоцима на располагању су четири нова летњиковца. Да би овај простор био аутентичан, општина Кладово је наручила и, уз помоћ јавних предузећа, поставила такозвану топијарну скулптуру девојке, на кружном платоу испред Визитор центра. Скулптура од око два метра висине израђена је од сезонског цвећа и трајница.

Наиме, општина Кладово је прошле године започела реализацију пројекта Партерно уређење тврђаве Фетислам, од улазне капије Великог града до објекта Визитор центра. Након окончања радова на изградњи пешачке стазе са платоом испред Визитор центра недавно су „Ђердап услуге“ поставиле и парковски мобилијар.

Уређење и озелењавање унутар тврђаве Фетислам се наставља. Локална самоуправа је потписала уговор са Министарством за заштиту животне средине за отпочињање радова на озелењавању парковских површина у тврђави Фетислам. У току је набавка садница а, када се стекну повољни временски услови, ЈП „Комуналац“ засадиће 200 комада разног шибља и жбунастих врста и 300 стабала дрвећа. Предвиђено је да, годину дана након садње, ово комуално предузеће брине о одржавању стабала, шибља и жбуња.

park_fetislam_3
park_fetislam_2
park_fetislam_1
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content