ЂЕРДАПСКА РЕГАТА 0Д 29. ДО 31. ЈУЛА

Овогодишња јубиларна 20. Ђердапска регата Текија-Кладово-Кусјак, дуга 92км, има за циљ промоцију реке Дунав, упознавање са историјом и културом дунавског наслеђа, али и промоцију боравка у природи, спорта и камповања.

Ђердапска регата започиње спуст 29. јула са плаже у Текији, а завршиће се у недељу 31. јула на плажи Кусјак код Неготина. Довољно је да сви учесници имају своје пловило и камп опрему, а организатори су обезбедили оброке и поклоне за регаташе.

Организован је и богат програм за све учеснике традиционалне регате. Првог дана регата ће проћи кроз преводницу ХЕ „Ђердап 1“, а низводно ка Кладову видеће римско утврђење Диана, тврђаву Фетислам, Археолошки музеј Ђердапа и остатке Трајановог моста, у Малој Врбици где ће и преспавати. Другог дана, кроз причу, сазнаће о острву Ада Кале, потопљеном приликом изградње хидроелектране. Ноћење и одмор предвиђен је у кампу на плажи у Брзој Паланци. Последња деоница јубиларне 20. регате је до плаже Кусјак где ће за све учеснике концерт одржати неготинска група „Le Bonens“.

Организатор „Ђердапске регате“ је Кајакашки клуб „Текија“ уз сарадњу са општинама Кладово и Неготин, ТОО ова два града, „Ђердап услуге“ и трговински ланац „Текијанка“, и са подршком пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ који финансирају Европска унија и Немачка Влада, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Манифестација годинама уназад окупља све већи број учесника. Тродневно активно дружење на Дунаву и обалама постала је традиција и очекује се да ове године учесници регате буду бројнији него прошле године.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content