„KAZAN KULT 2024“, MEĐUNARODNA KONFERENCIJA, PROMOCIJA KNJIGE I MONODRAMA

Kazan kult 2024.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo i ove godine realizuje manifestaciju posvećenu zaštiti nematerijalne kulturne baštine „Kazan kult 2024“. Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RS i lokalne samouprave, pored međunarodne konferencije o nematerijalnom kulturnom nasleđu manifestaciju, koja traje čitavu deceniju, prati i bogat umetnički program. U ambijentu Malog grada tvrđave Fetislam, u subotu će prvo biti predstavljena knjiga, a nešto kasnije biće izvedena i monodrama.

Međunarodna konferencija pod nazivom „Značaj međuinstitucionalne međusektorske saradnje u očuvanju i prezentaciji kulturnog nasleđa“, na primeru tvrđave Fetislam, 31. avgusta, okupiće domaće i inostrane poslenike kulture, koji će govoriti o važnosti saradnje ustanova kulture, ali i brojnim inicijativama, inspiracijama….

U subotu, od 19:30 časova, u Malom gradu, je predstavljanje knjige ruske autorke Julije Ščerbinjine „Vreme biblioskopa“, a nešto kasnije izvođenje monodrame „Nenapisana pisma“, u kojoj renomirana glumica Vanja Milačić tumači lik slikarke Nadežde Petrović.

monodrama Nenapisana pisma
Festivalska manifestacija u našem gradu od 2014. godine dobija svoj prepoznatljiv naziv „Kazan kult“ vezujući se simbolično za Kazane u najvećoj klisuri u Evropi, Đerdapskoj. Manifestacija se realizuje u partnerstvu sa Udruženjem „Dunav fest“ Beograd, a sufinansira je svih ovih godina Ministarstvo kulture RS, uz podršku osnivača Biblioteke, opštine Kladovo.

Ulaz je slobodan. U slučaju kiše sva dešavanja će se održati u Vizitorskom centru srednjovekovne tvrđave.

foto: Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content