TAKMIČENJE U PECANJU NA PLOVAK U BRZOJ PALANCI

nadmetanje u pecanju na plovak

Plaža u Brzoj Palanci poslužila je za nadmetanje u pecanju na plovak, u kome je učestvovalo više od 30-tak takmičara, do 14 godina starosti, iz Brze Palanke i okoline, kao i izviđači i kamperi iz Knjaževca, Niša i ostalih mesta koji borave u ovom lepom naselju na Dunavu. Takmičenje je realizovala Organizacija sportskih ribolovaca „Šaran“ iz Brze Palanke, kako bi podstakla mališane da razviju još veću ljubav prema reci i sportu na vodi.

Naravno, bez obzira na uzrast, morala su da se poštuju i propisana pravila. Deci su pri pecanju mogli da pomažu roditelji, odnosno, osobe koje su ih dovele ili stariji i to pri nameštanju mamaca, zameni udica, odmršavanju strune i savetima, ali nisu smeli da im drže štap takmičarac i love ribu umesto njih. Zabavno je bilo, jer neka deca su želela da pecaju, ali ne i stavljaju crviće na udice.

Komisija zadužena za proglašenje najvičnijih ribolovaca sastavljena od dva člana OSR „Šaran“ i tri člana roditelja imala je pune ruke posla, jer trebalo je proglasiti najbolje od najboljih. Pobednik je bio takmičar sa najvećim brojem ulovljenih riba, bez obzira na veličinu i težinu, a nakon brojanja sva riba vraćena je u vodu. Najbolji pecaroši su nagrađeni peharima, a svi učesnici medaljama. Nema sumnje, zabavno je bilo klincima i njihovim pratiocima, jer su uz reku, pored druženja i pecanja, proveli dan u prirodi.

foto: Opština Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content