ТАКМИЧЕЊЕ У ПЕЦАЊУ НА ПЛОВАК У БРЗОЈ ПАЛАНЦИ

надметање у пецању на пловак

Плажа у Брзој Паланци послужила је за надметање у пецању на пловак, у коме је учествовало више од 30-так такмичара, до 14 година старости, из Брзе Паланке и околине, као и извиђачи и кампери из Књажевца, Ниша и осталих места који бораве у овом лепом насељу на Дунаву. Такмичење је реализовала Организација спортских риболоваца „Шаран“ из Брзе Паланке, како би подстакла малишане да развију још већу љубав према реци и спорту на води.

Наравно, без обзира на узраст, морала су да се поштују и прописана правила. Деци су при пецању могли да помажу родитељи, односно, особе које су их довеле или старији и то при намештању мамаца, замени удица, одмршавању струне и саветима, али нису смели да им држе штап такмичарац и лове рибу уместо њих. Забавно је било, јер нека деца су желела да пецају, али не и стављају црвиће на удице.

Комисија задужена за проглашење највичнијих риболоваца састављена од два члана ОСР „Шаран“ и три члана родитеља имала је пуне руке посла, јер требало је прогласити најбоље од најбољих. Победник је био такмичар са највећим бројем уловљених риба, без обзира на величину и тежину, а након бројања сва риба враћена је у воду. Најбољи пецароши су награђени пехарима, а сви учесници медаљама. Нема сумње, забавно је било клинцима и њиховим пратиоцима, јер су уз реку, поред дружења и пецања, провели дан у природи.

фото: Општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content