МОГУЋНОСТИ У ОКВИРУ IPARD ПРОГРАМА

информативна сесија о IPARD програму

Регионална агенција за развој источне Србије, у сарадњи са општином Кладово, организује информативну сесију о IPARD програму, у четвртак 20. јуна од 12 сати, у сали Скупштине општине Кладово.

На сесији ће бити представљене две мере и то: Мера 3-инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа и производа рибарства и Мера 7-диверзификација пољопривредних газдинстава и развој пословања-рурални туризам.

Циљ сесије је да потенцијалним корисницима пружи детаљне информације о приликама које IPARD програм нуди, начину подношења предлога пројеката и свим осталим релевантним појединостима. Предавачи на сесији биће представници агенције SMART IPARD из Новог Сада, која се од самог почетка бави припремом и имплементацијом IPARD програма у Србији.

Подсећања ради, Одлуком Европске комисије 2022. године усвојен је IPARD III програм Републике Србије за период 2021-2027. године. Финансијски допринос ЕУ за IPARD III програм повећан је у односу на претходни програмски период и износи 288 милиона евра, што ће са доприносом Републике Србије, као и приватним доприносом корисника обезбедити више од 580 милиона евра намењених сектору пољопривреде и руралног развоја. Овај инструмент финансијске помоћи у претприступном периоду могу да користе пољопривредници-физичка лица, носиоци пољопривредних газдинстава, као и предузетници, привредна друштва и задруге. Имплементација IPARD програма у Србији реализује се преко Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе за аграрна плаћања.

Заинтересовани учесници своје присуство могу да потврде слањем мејла на msp@raris.org до уторка 18. јуна, до 14 часова.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content