НЕПРОЦЕЊИВ ЗНАЧАЈ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА КРВИ

добровољни даваоци крви

Црвени крст Кладово у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Ниш организује акцију добровољног давалаштва крви. Они који желе да донирају драгоцену течност могу то да учине у четвртак у Дому културе, у периоду од 10 до 14 сати.

„Давалац крви може да буде свака здрава особа између 18 и 65 година старости. Добровољно давалаштво крви је чин хуманости и солидарности и има дубок и непроцењив значај за друштво и појединце. Веома је важно да, у сваком тренутку, имамо залихе драгоцене течности како би она чекала пацијента, а не обратно. Крв је једини лек који се не може купити у апотеци и који нема алтернативу. Јасан је значај добровољног давалаштва крви, али и смисао максиманог поштовања и уважавања свих тих људи који се одазивају на наше акције ДДД, како би оставили део себе, за добробит других“, истиче Бранислава Берић, секретар Црвеног крста Кладово.

Црвени крст Кладово је недавно, у оквиру обележавања Светске недеље Црвеног крста и Националног дана добровољних давалаца крви, уручио свечана признања Црвеног крста Србије вишеструким даваоцима крви са територије наше општине, односно онима који су крв дали 35, 50, 75 и 100 пута, а њих није мало. Кладово је одувек било град добрих и хуманих људи, а акцијама донирања крви све више се прикључују, поред вишеструких даваоца, и младе пунолетне особе.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content