КЛАДОВО ПРЕДСТАВНИК СРБИЈЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ МОБИЛНИХ БИБЛИОТЕКА

Конференција мобилних библиотека 2024.

Републику Србију на 22. међународној конференцији мобилних библиотека и Фестивалу библиобуса у Републици Словенији, представљала је Жаклина Николић, председница Секције за рад покретних библиотека Библиотекарског друштва Србије и директор Библиотеке „Центар за културу“ Кладово.

Тема овогодишњег окупљања путујућих библиотекара била је „Покретна библиотека као библиотечки простор“, на којој су учествовали предавачи представници мобилних библиотека из Словеније, Велике Британије, Мађарске, Португала, Шведске, Хрватске, Србије, Холандије, Шпаније, Северне Македоније, Литваније и Бугарске.

Излагање представнице Србије на конференцији у Љубљани обухватило је резултате рада седам покретних библиотека у нашој земљи и то два библиобуса у Пријепољу и Кладову, три библио-комбија у Алексинцу, Крушевцу и Нишу и два доставна возила у Ужицу и Новом Пазару.

Библиотека „Центар за културу“ Кладово од 2010. године као додатну активност библиотеке уводи рад покретне библиотеке – библиобуса. Данас, на велику радост удаљених корисника основношколског узраста, библиобус два пута месечно и бесплатно обилази 12 насеља наше општине.

фото: Библиотека „Центар за културу“ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content