ЗА ЈАВНЕ РАДОВЕ АНГАЖОВАНО 14 НЕЗАПОСЛЕНИХ

јавни радови

Општина Кладово је у циљу смањења незапослености, са добром праксом наставила и ове године и за реализацију мера активне политике запошљавања из буџета определила 10 милиона динара, колико ће према плану бити издвојено и у наредне две године. У оквиру планираних мера ЛАПЗ-а за период од 2024. до 2026. године, уз техничку подршку Националне службе за запошљавање Филијале Бор, реализована је активност јавних радова на којима је ангажовано 14 незапослених лица.

Ове године, на Јавни позив за организовање спровођења јавних радова одазвали су се ЈП „Комуналац“ и Туристичка организација општине Кладово. У локалном комуналном предузећу, ангажовано је 10 незапослених лица на пословима чишћења дивљих депонија у Месним заједницама Ртково и Подвршка и прилазних потеза код археолошких локација Трајанов мост и Диана, за шта је обезбезбеђено 3,96 милиона динара. Уговором са ТОО Кладово ангажовано је четири лица на уређењу и одржавању тврђаве Фетислам, а из буџета општине је за те послове издвојено 1,58 милиона динара.

Поред ове мере, Локалним акционим планом запошљавања општине Кладово обухваћене су и мере побољшања положаја младих на тржишту рада кроз реализацију праксе, односно, оспособљавање младих незапослених лица за самостални рад као и субвенционисано запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих лица.

Реализацију ЛАПЗ-а спровешће општина Кладово и Национална служба за запошљавање-филијала Бор, на основу расписаних јавних позива.

јавни радови 2024
јавни радови 2024
јавни радови 2024
јавни радови 2024
јавни радови 2024
јавни радови 2024
јавни радови 2024
javni_radovi_7
javni_radovi_6
javni_radovi_5
javni_radovi_4
javni_radovi_3
javni_radovi_2
javni_radovi_1
previous arrow
next arrow
фото: ЈП „Комуналац“ Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content