НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ПРЕДСТАВИЛА 12 ЈАВНИХ ПОЗИВА

програм и мере активне политике запошљавања

У сали Скупштине општине Кладово одржан је Форум послодаваца који је, у сарадњи са локалном самоуправом, организовала борска Национална служба за запошљавање. Форуму je присуствовалo више од 10 послодаваца из јавног и приватног сектора како би чули програм и мере активне политике запошљавања за ову годину.

„НСЗ, Филијала Бор, по други пут, организује у Кладову Форум послодаваца. Добар је догађај за послодавце и за незапослена лица која могу бити укључена у ове мере. Национална служба за запошљавање 5. априла расписала је 12 јавних позива намењених послодавцима и незапосленима, а односе се на укључивање тих лица у активне мере запошљавања. Очекујемо да се на овај начин у Србији запосли или радно ангажује око 23.000 лица. За ове мере из републичког буџета издвојено је 7,75 милијарди динара. Поред ових средстава и локалне самоуправе издвајају значајна средства и очекујемо одлуку министра, када је у питању суфинансирање активних мера“, рекла је Лидија Начић, директор НСЗ, Филијале Бор.

Општина Кладово је за ову годину по Локалном акционом плану запошљавања, за период од три године од 2024. до 2026. издвојила никад више средстава, 10 милиона динара, рекла је Начић и додала да је мера јавних радова у реализацији где је укључено 14 лица, за шта је издвојено 6,7 милиона динара.

програм и мере активне политике запошљавања
програм и мере активне политике запошљавања
програм и мере активне политике запошљавања
mere_aktivne_politike_3
mere_aktivne_politike_4
mere_aktivne_politike_1
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово

„Очекујемо одлуку министра за меру суфинансирања намењену послодавцима из приватног сектора за запошљавање лица из категорије теже запошљивих лица, а то су лица старости преко 50 година, млади у домском смештају, у старатељским породицама, лица која чекају дуже од 12 месеци на евиденцији НСЗ, млади до 30 година старости без основног образовања. Надам се да ће одлука бити донета до краја јуна како бисмо после у сарадњи са општином Кладово и Националном службом расписали јавни позив за 10 лица, где ће послодавци по новозапосленом лицу добијати 255 хиљада динара, а за особу са инвалидитетом 306 хиљада динара. Општина Кладово издвојила је 2 милиона динара за меру стручне праксе. По свим активним мерама очекује се да се у општини Кладово запосли више од 40 лица“, истакла је Лидија Начић, директор НСЗ, Филијале Бор.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content