U FETISLAMU ZAKAZANO DRUŽENJE VATROGASACA I DECE

vatrogasci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kladovo, u sredu 24. aprila od 17 časova, na pomoćnom terenu FK „Đerdap“ organizuje druženje i takmičenje dece predškolskog uzrasta i starijih osnovaca.

„Predstavićemo osnovnu, školsku vežbu, opremu i vozila sa kojima raspolažemo. Demonstriraćemo pokaznu vežbu usisnog i navalog voda za gašenje požara. Reč je o osnovno-školskoj takmičarskoj vežbi III1-A. Osmislili smo program za decu gde će brentačama, osnosno, crevom za vodu, sa udaljenosi od dva, tri metra nišaniti mete od čaša. Mališani će videti i moći da uđu u vozilo koje koristimo za akcije gašenja požara, ali i opremu koju koristimo, kompletno interventno odelo za gašenje požara i aparate sa bocama sa kiseonikom“, ističu iz DVD Kladovo.

Inače, ovo društvo osnovano je daleke 1933. godine. Pod svojim okriljem ima 45 članova za protivpožarnu zaštitu, od toga četiri žene i desetak počasnih članova, kao i istureno odeljenje u Grabovici, sa desetak članova. Članovi Dobrovoljno vatrogasnog društva su pripadnici različitih zanimanja, od radioamatera do volontera Crvenog krsta.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content