ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Марина у Кладову са логом општине

На седници Скупштине општине Кладово једногласно је усвојен предлог Одлука о додели награда и јавних признања поводом Дана општине Кладово. Повељу захвалности ове године добиће Сестре мироносице, при кладовском храму Светог Георгија, Годишњу награду за радне резултате колектива Основна школа „Љубица Јовановић Радосављевић“ из Подвршке, Годишњу награду за радно ангажовање грађана Богосав Ђурђановић, а Годишњу награду за хуманитарне активности и испољену солидарност Добровољно ватрогасно друштво, из Кладова. Награде ће добитницима бити уручене на свечаној академији поводом Дана општине.

Одборници су на седници усвојили предлог Одлуке о одређивању надлежности органа за доношење Оперативног плана одбране од поплава на водотоковима другог реда на територији наше општине, којом се одређује Општинско веће као орган надлежан за доношење Оперативног плана одбране од поплава.

Зелено светло добио је предлог Решења о измени пословања ЈП „Јединство“. Како се чуло на седници, у плану је реконструкција и санација магистралног топловода у Новом насељу, до зграде Д-6, као и припрема топлане за нову грејну сезону. Одборници су прихватили и предлог Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Вук Караџић“ Кладово, и предлог Одлуке о изменама одлуке о накнадама за коришћење јавних површина. Прихваћени су и предлози Одлука о престанку функције некатегорисаног пута, о покретању поступка прибављања неизграђеног грађевинског земљишта и Решења о отуђењу грађевинског земљишта.

На седници је усвојена и Одлука о спровођењу Јавног конкурса за избор директора јавних предузећа „Јединство“ и „Комуналац“.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content