У ФЕТИСЛАМУ ЗАКАЗАНО ДРУЖЕЊЕ ВАТРОГАСАЦА И ДЕЦЕ

ватрогасци

Добровољно ватрогасно друштво Кладово, у среду 24. априла од 17 часова, на помоћном терену ФК „Ђердап“ организује дружење и такмичење деце предшколског узраста и старијих основаца.

„Представићемо основну, школску вежбу, опрему и возила са којима располажемо. Демонстрираћемо показну вежбу усисног и навалог вода за гашење пожара. Реч је о основно-школској такмичарској вежби III1-A. Осмислили смо програм за децу где ће брентачама, осносно, цревом за воду, са удаљеноси од два, три метра нишанити мете од чаша. Малишани ће видети и моћи да уђу у возило које користимо за акције гашења пожара, али и опрему коју користимо, комплетно интервентно одело за гашење пожара и апарате са боцама са кисеоником“, истичу из ДВД Кладово.

Иначе, ово друштво основано је далеке 1933. године. Под својим окриљем има 45 чланова за противпожарну заштиту, од тога четири жене и десетак почасних чланова, као и истурено одељење у Грабовици, са десетак чланова. Чланови Добровољно ватрогасног друштва су припадници различитих занимања, од радиоаматера до волонтера Црвеног крста.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content