КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА МАЛИШАНЕ

дечји цртеж

У оквиру свечаности обележавања 26. априла, Дана општине Кладово, Дечје одељење Библиотеке „Центар за културу“ Кладово организује бесплатне креативне радионице за све заинтересоване малишане.

У понедељак 22. априла, са почетком у 17 часова, поводом обележавања Дана планете земље, у библиотеци ће бити одржана радионица на тему рециклирања. Малишани ће на хамеру цртати различите контејнере за рециклажу и то за папир, стакло, пластику, с циљем да науче како да разликују отпад и тиме сачувају планету. Из ове установе културе поручују да је учење деце како да рециклирају у раном узрасту од суштинског значаја за стицање ове навике и практиковање током живота.

За Светски дан књиге и ауторских права, у уторак 23. априла од 17 сати, кладовска библиотека приређује радионицу за децу на тему „23 РАЗЛОГА ЗАШТО ЈЕ ДОБРО ДА ЧИТАШ“.

Светски дан књиге је глобална прослава књиге и читања и обележава се 23. априла сваке године. Овај датум је одредио УНЕСКО, како би промовисао читање, издаваштво и ауторска права. Порекло Светског дана књиге може се пратити од 1995. године када је први пут обележен у Шпанији. Слави се у више од 100 земаља, с циљем да подстакне децу и младе да открију радост читања и да цене вредност књиге.

У сусрет Ускрсу, који сваке године с нестрпљењем очекујемо, у библиотеци ће се 24. априла од 17 часова, уз креативно дружење украшавати ускршња јаја од папира која ће имати своје посебно место на ускршњем дрвцету испред библиотеке.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content