СРЕДСТВА ПОДСТИЦАЈА ЗА РУРАЛНИ ТУРИЗАМ

сеоски туризам

Mинистарство туризма и омладине РС расписало је јавни позив за подношење захтева за доделу средстава подстицаја за развој сеоског туризма, који ће трајати до 15. априла. Право на доделу средстава имају сеоска туристичка домаћинства, салаши и етно-куће евидентирани у информационом систему eTуриста, и то за доградњу и додатно опремање постојећих угоститељских објеката за смештај, саопштило је министарство.

Максималана висина подстицаја по пројекту је 2,9 милиона динара, уз обавезу сопственог учешћа у износу од 10 одсто укупне вредности инвестиције.

Наиме, Влада је усвојила Уредбу о условима, начину доделе и коришћења средстава подстицаја за развој и унапређење руралног туризма, којом се по први пут за ову намену бесповратно додељује 150 милиона динара.

Циљ је повећање туристичког промета кроз развој руралног туризма, што ће уједно допринети и подстицању равномернијег регионалног и локалног развоја, наводи се у саопштењу.

Јавни позив, као и сви потребни обрасци и инструкције за подношење захтева, објављени су на сајту Министарства туризма и омладине.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content