СУБВЕНЦИОНИСАНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ КРЕДИТИ

грожђе

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС и ове године субвенционише најповољније кредите за пољопривредне произвођаче, за шта је у буџету опредељено 1,2 милијарде динара. Рок за подношење захтева је 15. октобар ове године. Право на кредитну подршку имају физичка лица – носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници и правна лица (земљорадничке задруге са најмање пет чланова, микро и мала правна лица), наводи се у саопштењу овог министарства.

Регистрована пољопривредна газдинства могу остварити право на кредитну подршку под условом да је укупан износ кредита до 6 милиона динара за физичка лица, и до 18 милиона динара за правна лица. Фиксна каматна стопа на годишњем нивоу је три одсто. За пољопривредна газдинства у подручјима са отежаним условима рада у пољопривреди и чији је носилац газдинства жена и лице до 40 година живота, каматна стопа на годишњем нивоу износи један одсто. Набавка ђубрива је ослобођена камате.

Овај вид финансирања намењен је за инвестициона улагања у нову пољопривредну механизацију и опрему, за набавку животиња, за развој ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, као и за набавку хране за животиње.

Поједине банке са којима је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде завршило поступак потписивања уговора, већ су почеле са пријемом захтева и исплаћивањем првих кредита пољопривредницима, наводи се у саопштењу.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content