Nabavka sertifikovanog semena nije uslov za podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru

poljoprivreda

Podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize odvija se nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Neophodno je da poljoprivrednici pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva. Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka, odnosno, računa.

Takođe, u toku je i podnošenje zahteva za refakciju akcize putem portala eAgrar. Pri kupovini goriva neohodno je proveriti da li fiskalni računi sadrže potrebne podatke – broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i jedinstveni matični broj građana (JMBG) odnosno poreski identifikacioni broj (PIB) ukoliko se radi o pravnom licu.

Sve neophodne informacije o procesu prijave, načinu i uslovima za prijavu za podsticaj za sertifikovano seme biće blagovremeno objavljene na sajtu Ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content