Набавка сертификованог семена није услов за подношење захтева за подстицаје по хектару

пољопривреда

Подношење захтева за подстицаје по хектару биљне производње и за рефакцију акцизе одвија се независно од подношења захтева за субвенције за набавку сертификованог семена, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Неопходно је да пољопривредници пре подношења захтева за подстицаје по хектару биљне производње у електронском Регистру пољопривредних газдинстава уреде податке о површинама и биљним културама на парцелама и да изврше обнову регистрације пољопривредног газдинства. За подношење захтева за субвенције за ову меру није потребно поседовање фискалних исечака, односно, рачуна.

Такође, у току је и подношење захтева за рефакцију акцизе путем портала еАграр. При куповини горива неоходно је проверити да ли фискални рачуни садрже потребне податке – број пољопривредног газдинства (БПГ) и јединствени матични број грађана (ЈМБГ) односно порески идентификациони број (ПИБ) уколико се ради о правном лицу.

Све неопходне информације о процесу пријаве, начину и условима за пријаву за подстицај за сертификовано семе биће благовремено објављене на сајту Министарства и Управе за аграрна плаћања, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content