UMETNIČKO VEČE U KLADOVSKOJ BIBLIOTECI

Monodrama „Čučuk Stana“

Biblioteka „Centar za kulturu“, u saradnji sa Muzejom „Krajina“ iz Negotina i Narodnim pozorištem Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, priređuje umetničko veče posvećeno velikoj ljubavi dva ratnika, o Čučuk Stani i Hajduk Veljku, u utorak 13. februara. Ulaznica za ovaj kulturni događaj je poklon knjiga za biblioteku, bibliobus ili već kome je potrebna, s obzirom da je 14. februar Međunarodni dan darivanja knjiga.

Povodom 211 godina od pogibije legendarnog junaka Prvog srpskog ustanka, Hajduk Veljka Petrovića, prvo će, u holu biblioteke od 19 časova, biti predstavljena dokumentarna izložba Muzeja „Krajina“ pod nazivom „Vojvoda Negotinske nahije“. O životu i delu junaka koji je dao svoj život braneći Krajinu govoriće Vesna Stanković, direktorka negotinskog Muzeja „Krajina“, i autori Vesna Nikolić, Sanja Radosavljević i Ivica Trajković.

Monodramu „Čučuk Stana“, u režiji Željka Hubača, o velikoj ljubavi Hajduk Veljka i Čučuk Stane, publika će moći da pogleda od 20:30 časova, u izvođenju glumice Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, Nataše Petrović.

foto: „Centar za kulturu“ Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content