УМЕТНИЧКО ВЕЧЕ У КЛАДОВСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Монодрамa „Чучук Стана“

Библиотека „Центар за културу“, у сарадњи са Музејом „Крајина“ из Неготина и Народним позориштем Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић“ из Зајечара, приређује уметничко вече посвећено великој љубави два ратника, о Чучук Стани и Хајдук Вељку, у уторак 13. фебруара. Улазница за овај културни догађај је поклон књига за библиотеку, библиобус или већ коме је потребна, с обзиром да је 14. фебруар Међународни дан даривања књига.

Поводом 211 година од погибије легендарног јунака Првог српског устанка, Хајдук Вељка Петровића, прво ће, у холу библиотеке од 19 часова, бити представљена документарна изложба Музеја „Крајина“ под називом „Војвода Неготинске нахије“. О животу и делу јунака који је дао свој живот бранећи Крајину говориће Весна Станковић, директорка неготинског Музеја „Крајина“, и аутори Весна Николић, Сања Радосављевић и Ивица Трајковић.

Монодраму „Чучук Стана“, у режији Жељка Хубача, о великој љубави Хајдук Вељка и Чучук Стане, публика ће моћи да погледа од 20:30 часова, у извођењу глумице Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ из Зајечара, Наташе Петровић.

фото: „Центар за културу“ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content