„КАЗАН КУЛТ 2024“, МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА, ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И МОНОДРАМА

Казан култ 2024.

Библиотека „Центар за културу“ Кладово и ове године реализује манифестацију посвећену заштити нематеријалне културне баштине „Казан култ 2024“. Под покровитељством Министарства културе РС и локалне самоуправе, поред међународне конференције о нематеријалном културном наслеђу манифестацију, која траје читаву деценију, прати и богат уметнички програм. У амбијенту Малог града тврђаве Фетислам, у суботу ће прво бити представљена књига, а нешто касније биће изведена и монодрама.

Међународна конференција под називом „Значај међуинституционалне међусекторске сарадње у очувању и презентацији културног наслеђа“, на примеру тврђаве Фетислам, 31. августа, окупиће домаће и иностране посленике културе, који ће говорити о важности сарадње установа културе, али и бројним иницијативама, инспирацијама….

У суботу, од 19:30 часова, у Малом граду, је представљање књиге руске ауторке Јулије Шчербињине „Време библиоскопа“, а нешто касније извођење монодраме „Ненаписана писма“, у којој реномирана глумица Вања Милачић тумачи лик сликарке Надежде Петровић.

монодрама Ненаписана писма
Фестивалска манифестација у нашем граду од 2014. године добија свој препознатљив назив „Казан култ“ везујући се симболично за Казане у највећој клисури у Европи, Ђердапској. Манифестација се реализује у партнерству са Удружењем „Дунав фест“ Београд, а суфинансира је свих ових година Министарство културе РС, уз подршку оснивача Библиотеке, општине Кладово.

Улаз је слободан. У случају кише сва дешавања ће се одржати у Визиторском центру средњовековне тврђаве.

фото: Библиотека „Центар за културу“ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content