U OPŠTINI KLADOVO 21.175 BIRAČA

Izborna komisija opštine Kladovo

U opštini Kladovo pravo glasa za parlamentarne izbore koji će se održati u nedelju, 17. decembra, ima 21.175 građana. Svoje biračko pravo građani će moći da ostvare na 31-om biračkom mestu.

Dušan Belić, načelnik Opštinske uprave Kladovo, ističe da svi oni koji ne mogu da dođu do svog biračkog mesta, iz zdravstvenih razloga, imaju pravo glasa.

-Ljudi koji iz različitih razloga, nemogućnosti ili starosti ne mogu da dođu do biračkog mesta, neko od srodnika ili komšija može da prijavi opštinskoj Izbornoj komisiji za glasanje. Prijava je počela 14. i trajaće do 16. decembra u ponoć. Postoji i mogućnost da, 17. decembra do 11 sati, bilo ko prijavi lice za glasanje biračkom odboru. Kao i u svakom izbornom procesu, dele se obaveštenja kao jedan oblik poziva za glasanje građana da izađu, kao i mesto. Svi oni koji nisu dobili obaveštenja mogu da izađu na glasanje, napominje načelnik Opštinske uprave Kladovo.

Ema Atanasijević, predsednik Izborne komisije opštine Kladovo, kaže da sva lica koja nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto mogu da se prijave Izbornoj komisiji.

-Prijave za glasanje van biračkog mesta , do 16. decembra, podnose se Izbornoj komisiji opštine Kladovo na dva načina. Prvi način je pozivom na broj 019-808-498, od sedam do 20 časova, ili na mobilni 060-33-856-71, od sedam do ponoći. Drugi način je da građani mogu podneti prijavu, od sedam do 19 časova, Izbornoj komisiji koja dežura u zgradi Opštine Kladovo, na adresi Kralja Aleksandra br.35, u sali za sastanke. Na sam dan glasanja, 17. decembra, prijava za glasanje van biračkog mesta dostavlja se biračkom odboru do 11 časova. Neophodni podaci za prijavu su ime i prezime, adresa, broj telefona, kao i broj biračkog mesta, ističe Ema Atanasijević, predsednik Izborne komisije Opštine Kladovo.

foto: Opština Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content