У ОПШТИНИ КЛАДОВО 21.175 БИРАЧА

Изборна комисија општине Кладово

У општини Кладово право гласа за парламентарне изборе који ће се одржати у недељу, 17. децембра, има 21.175 грађана. Своје бирачко право грађани ће моћи да остваре на 31-ом бирачком месту.

Душан Белић, начелник Општинске управе Кладово, истиче да сви они који не могу да дођу до свог бирачког места, из здравствених разлога, имају право гласа.

-Људи који из различитих разлога, немогућности или старости не могу да дођу до бирачког места, неко од сродника или комшија може да пријави општинској Изборној комисији за гласање. Пријава је почела 14. и трајаће до 16. децембра у поноћ. Постоји и могућност да, 17. децембра до 11 сати, било ко пријави лице за гласање бирачком одбору. Као и у сваком изборном процесу, деле се обавештења као један облик позива за гласање грађана да изађу, као и место. Сви они који нису добили обавештења могу да изађу на гласање, напомиње начелник Општинске управе Кладово.

Ема Атанасијевић, председник Изборне комисије општине Кладово, каже да сва лица која нису у могућности да дођу на бирачко место могу да се пријаве Изборној комисији.

-Пријаве за гласање ван бирачког места , до 16. децембра, подносе се Изборној комисији општине Кладово на два начина. Први начин је позивом на број 019-808-498, од седам до 20 часова, или на мобилни 060-33-856-71, од седам до поноћи. Други начин је да грађани могу поднети пријаву, од седам до 19 часова, Изборној комисији која дежура у згради Општине Кладово, на адреси Краља Александра бр.35, у сали за састанке. На сам дан гласања, 17. децембра, пријава за гласање ван бирачког места доставља се бирачком одбору до 11 часова. Неопходни подаци за пријаву су име и презиме, адреса, број телефона, као и број бирачког места, истиче Ема Атанасијевић, председник Изборне комисије Општине Кладово.

фото: Општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content