REALIZOVANE MERE ZAPOŠLJAVANJA IZ LOKALNOG AKCIONOG PLANA ZAPOŠLJAVANJA ZA 2023. GODINU

Dodela ugovora

U sali Skupštine opštine Kladovo danas su uručeni ugovori poslodavcima za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih, kao i osobama na praksi i njihovim poslodavcima. Lidija Načić, v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Bor, i Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, uručili su devet ugovora poslodavcima iz privatnog sektora, koji su uposlili 10 teže zapošljivih osoba, i četiri ugovora poslodavcima kod kojih je sedam lica uključeno u program prakse.

-Pet godina zaredom sa Opštinom Kladovo i predsednikom Sašom Nikolićem imamo izuzetnu saradnju po pitanju sprovođenja aktivnih mera zapošljavanja iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja 2021-2023. Opština Kladovo je, za ovu godinu, izdvojila osam miliona dinara za realizaciju mera zapošljavanja. Za meru Javni radovi odobreno je 5,35 miliona dinara, za Program prakse 1,5 milion, i za Meru zapošljavanja teže zapošljivih lica 1,15 miliona na koje je, kroz sufinansiranje iz resornog ministarstva odobreno još 1,1 milion dinara. Iz navedenih obezbeđenih sredstava uposleno je 41 lice, naglasila je Lidija Načić.

Kroz programe koje je sprovela Nacionalna služba za zapošljavanje u 2023. godini, iz opštine Kladovo zaposleno je 31 teže zapošljivo lice kod privatnih preduzetnika, sedam lica je na stručnoj praksi u Zdravstvenom centru Kladovo, i otvoreno je 12 novih preduzetničkih radnji kroz program samozapošljavanja. U toku je realizacija programa „Moja prva plata“.

Dodela ugovora
Dodela ugovora
Dodela ugovora
Dodela ugovora
aktivne_mere_zaposljavanja_3
aktivne_mere_zaposljavanja_2
aktivne_mere_zaposljavanja_4
aktivne_mere_zaposljavanja_1
previous arrow
next arrow
foto: Opština Kladovo

Predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić, istakao je značaj sprovedenih mera zapošljavanja u cilju smanjenja broja nezaposlenih lica i dodao da je u periodu od 2018. do 2023. godine stopa nezaposlenosti smanjena za 16,53 odsto. Predsednik se svima zahvalio na saradnji i iskazanoj potrebi i volji da se mladi ljudi zaposle. U predstojećem periodu Opština Kladovo će, uz podršku resornog ministarstva i predsednika Aleksandra Vučića, nastaviti sa aktivnostima i dobrom praksom u cilju daljeg smanjenja nezaposlenosti, naglasio je Nikolić.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content