РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОМА КУЛТУРЕ

Реконструкција Дома културе

На објекту кладовске Библиотеке „Центар за културу“ у току су радови на замени столарије и енергетској санацији која се тиче обнове фасаде објекта. Председник општине Кладово, Саша Николић, приликом обиласка градилишта, истакао је да је „објекат од непроцењивог значаја за културни живот већ 47 година и да је ово највреднији дар јединој установи културе у години када радно обележава 150 година читалишта на просторима општине Кладово“.

Радови на реконструкцији Дома културе резултат су изузетне сарадње општине Кладово, као и председника општине Саше Николића и ресорне министарке Маје Гојковић. Наиме, општина Кладово аплицирала је код ресорног министарства, у оквиру Пројекта „Градови у фокусу“, за доделу средстава за уређење библиотеке, са Пројектом „Библиотека-култура читања“. Вредност целог пројекта је близу 12 милиона динара. Министарство културе Републике Србије је определило осам милиона динара, а учешће локалне самоуправе је око четири милиона.

Планирани рок за завршетак радова је до краја године.

 

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content