SVEČANI PRIJEM PRVAKA U KLADOVSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu, uz intoniranje himne Republike Srbije „Bože pravde“, priređen je prijem đaka prvaka. Svečanoj ceremoniji prisustvovali su đaci, roditelji, vaspitači, učitelji i predstavnici lokalne samouprave – Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, Bojan Božanović, zamenik predsednika i Bojana Viorikić, iz Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo. Direktorka škole, Gordana Jovanović, pročitala je pozdravno pismo prof. dr. Slavice Đukić Dejanović, ministarke prosvete u Vladi Republike Srbije, upućeno đacima prvacima.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, poželeo je đacima srećnu i uspešnu školsku godinu, da marljivo uče i budu dobri i uzorni đaci.

„Najlepši i najsvečaniji dan za đake i roditelje je polazak u prvi razred osnovne škole. Dan koji će pamtiti čitav život. Mi smo tu da bi im obezbedili bolje uslove za školovanje i život. Kao lokalna samouprava obezbedili smo besplatne udžbenike za sve učenike prvog razreda. Oko školskog dvorišta postavljena je zaštitna pešačka ograda, jer želimo da usmeravamo đake na pešačke prelaze. Ponovo apelujem na vozače da paze i sporije voze u zoni škole, jer tako čuvamo naše najmilije“, rekao je predsednik opštine Kladovo.

pocetak_skolske_2023_1
pocetak_skolske_2023_2
pocetak_skolske_2023_3
pocetak_skolske_2023_4
pocetak_skolske_2023_5
pocetak_skolske_2023_6
previous arrow
next arrow
foto: opština Kladovo

„Učinili smo dosta toga. Nalazimo se u objektu škole koja je potpuno renovirana. Obezbedili smo bolje uslove ne samo za pohađanje nastave u učionicama, već i u sportskim salama kao i sportske terene u Starom gradu. Želimo da damo doprinos svim učenicima na teritoriji opštine Kladovo. To se ne odnosi samo na školu u Kladovu, već na sve škole po mesnim zajednicama“, istakao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Pored besplatnih udžbenika od lokalne samouprave, prvaci su dobili prigodne poklone od Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo, i po slatki paketić, donaciju Kompanije „Bambi“.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content