СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА У КЛАДОВСКОЈ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ

У Основној школи „Вук Караџић“ у Кладову, уз интонирање химне Републике Србије „Боже правде“, приређен је пријем ђака првака. Свечаној церемонији присуствовали су ђаци, родитељи, васпитачи, учитељи и представници локалне самоуправе – Саша Николић, председник општине Кладово, Бојан Божановић, заменик председника и Бојана Виорикић, из Савета за безбедност саобраћаја општине Кладово. Директорка школе, Гордана Јовановић, прочитала је поздравно писмо проф. др. Славице Ђукић Дејановић, министарке просвете у Влади Републике Србије, упућено ђацима првацима.

Саша Николић, председник општине Кладово, пожелео је ђацима срећну и успешну школску годину, да марљиво уче и буду добри и узорни ђаци.

„Најлепши и најсвечанији дан за ђаке и родитеље је полазак у први разред основне школе. Дан који ће памтити читав живот. Ми смо ту да би им обезбедили боље услове за школовање и живот. Као локална самоуправа обезбедили смо бесплатне уџбенике за све ученике првог разреда. Око школског дворишта постављена је заштитна пешачка ограда, јер желимо да усмеравамо ђаке на пешачке прелазе. Поново апелујем на возаче да пазе и спорије возе у зони школе, јер тако чувамо наше наjмилије“, рекао је председник општине Кладово.

pocetak_skolske_2023_1
pocetak_skolske_2023_2
pocetak_skolske_2023_3
pocetak_skolske_2023_4
pocetak_skolske_2023_5
pocetak_skolske_2023_6
previous arrow
next arrow
фото: општина Кладово

„Учинили смо доста тога. Налазимо се у објекту школе која је потпуно реновирана. Обезбедили смо боље услове не само за похађање наставе у учионицама, већ и у спортским салама као и спортске терене у Старом граду. Желимо да дамо допринос свим ученицима на територији општине Кладово. То се не односи само на школу у Кладову, већ на све школе по месним заједницама“, истакао је Саша Николић, председник општине Кладово.

Поред бесплатних уџбеника од локалне самоуправе, прваци су добили пригодне поклоне од Савета за безбедност саобраћаја општине Кладово, и по слатки пакетић, донацију Компаније „Бамби“.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content