РЕДОВНО ЗАСЕДАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

На 14. седници Скупштине општине Кладово, одборници су разматрали 16 тачака дневног реда. Данашња седница започела је одавањем почасти минутом ћутања дугогодишњем одборнику СПС-а Божидару Ђорђевићу.

Одборници су прихватили Одлуке о усвајању плана развоја општине Кладово за период 2023-2030. године, стратешког документа развојног планирања највишег реда. Поштујући задату методологију, уз учешће представника јавног сектора, привреде, организација цивилног друштва, медија и грађана постављена је визија одрживог развоја општине и дефинисани су приоритени циљеви. Током израде Плана развоја постављена су три главна правца а то су јавна управа и друштвена делатност, инфраструктура и заштита животне средине, као и привреда и економски развој.

Усвојен је и предлог Одлуке о оснивању друштва са ограниченом одговорношћу „Зоохигијена и ветерина“ Кладово. Заменик председника општине Бојан Божановић рекао је „проблем је у великој мери угашен, сада је мање паса на улицама захваљујући „Алиси“, приватном прихватилишту из Неготина, које нам је помогло. Формираћемо предузеће, а ми ћемо као општина помоћи у опреми, људству….Можда и потпишемо уговор са неком ветеринарском кућом. Предузеће ће бити систематски уређено, посао је поверен Славиши Туфајевићу који ће, надам се, допринети решавању горућег проблема. Предузеће ће се бавити и системом „Ухвати, стерилиши, пусти“ али и удомљавањем“, рекао је Бојан Божановић.

Одлука о давању сагласности и усвајању концесионог акта за поверавање обављања делатности приградског превоза путника на територији општине Кладово, такође, је данас усвојена, о чему је говорила Маја Мери, пројектни асистент ПП „Инвестмент“ Доо Београд.

-Овај модел о концесионом акту уклапа се у наш План развоја 2023-2030. године, како би инфраструктура била још боља. Имамо добре саобраћајнице, али мора још да се ради. Кладово је једна од 145 локалних самоуправа које је добило средства, у износу од 1,4 милиона евра од ресорног министарства за реализацију Пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалних самоуправа. Реч је о реализацији пројеката у областима рехабилитације и реконструкције постојеће саобраћајне инфраструктуре, изградње нових пешачких прелаза, бициклистичких стаза или простора за јавни превоз, повећања отпорности саобраћајне инфраструктуре на климатске промене изградњом система за одводњавање, санацију клизишта, ојачавање обала, активне мобилности, попут озелењавања и решавање проблема наслеђеног загађења, јавне расвете, унапређења система за управљање саобраћајем, унапређењем система за регулисање саобраћаја, паркирања, безбедности саобраћаја и е-мобилности, рекао је заменик председника општине Кладово.

Прихваћен је и предлог Одлуке о образовању Комисије за родну равноправност и Решење о избору чланова за родну равноправност. Одборници су усвојили и предлог Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина на нашој територији, а ради се о четири зоне наплате.

На данашњој седници одборници су усвојили Решење о именовању Александре Васиљевић за директора Туристичке организације општине Кладово и Решење о именовању директора Центра за социјални рад Кладово, Љубише Стојковића. Бојан Божановић директорима је пожелео успешан рад и додао „ Кладово има непроцењив квалитет и капацитет да постане озбиљно туристичко место. Сам долазак председника Републике Александра Вучића и амбасадора ЕУ највећи је маркетинг. Морамо да ојачамо и модернизујемо капацитете јер су основ за даљи развој наше општине“.

Одборници су усвојили закључак о давању сагласности на Одлуку надзорног одбора ЈП „Комуналац“ о изменама и допунама Статута овог предузећа, Решење о именовању заменика секретара Изборне комисије општине Кладово, Предлог Одлуке о пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода као и предлог о измени и допуни детаљне регулације Соларне електране.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content