ОПШТИНСКО ВЕЋЕ УСВОЈИЛО НОВЕ И УСАГЛАСИЛО СТАРЕ ОДЛУКЕ

На данашњој 17. седници Општинског већа којом је председавао Бојан Божановић, заменик председника, донете су нове одлуке а неке употпуњене и усаглашене са законским регулативама.

На самом почетку седнице, путем зум апликације, укључили су се консултанти у вези Одлуке о усвајању концесионог акта за поверавање обављања делатности приградског превоза путника на територији општине Кладово.

– Том Одлуком, после усвајања на Скупштини, имаћемо јасан план за регулисање приградског превоза. Имаћемо јавно приватно партнерство и општина Кладово ће заједно са будућим приватним партнером грађанима Кладова обезбедити приградски превоз. Кладово постаје једна озбиљна туристичка дестинација која без тога неће моћи да функционише, рекао је Божановић.

Већници су разматрали и решавање горућег проблема паса луталица у општини Кладово, а то је почетак оснивања новог предузећа „Зоохигијена и ветерина“ Кладово.

-Морамо да формирамо Д.О.О., а затим ћемо обезбедити, кроз субвенције према том предузећу, да постане зоохигијена и да потпишемо уговор са прихватилиштем „Алисом“ из Неготина, јер ми тренутно немамо прихватилиште, а једна је од законских регулатива. У предузећу ће бити запослени нови радници, неће решавати само горући проблем већ ће се бавити и лепим стварима, удомљавањем паса и организовањем изложби, објаснио је Бојан Божановић, заменик председника.

Трећа усвојена одлука је План развоја општине Кладово 2023-2030., кровног документа који представља идеју водиљу за развој општине у наредном периоду. Заменик председника је рекао да су „ испоштоване законске регулативе, и са партнерима из ГИЗ-а, који су били финансијери, донет је кровни документ који морамо да имамо за нашу општину“.

opst_vece_11072023_1
opst_vece_11072023_2
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово

На данашњој седници донета је Одлука о пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода.

-Одлуку из 2006. године, морали смо да усагласимо са законским регулативама и можда размислимо о повећању неких казни. Морамо одговорно да се понашамо према том делу који је важан за најбитнију грану, а то је туризам. Не смемо да дозволимо да имамо поплаве на улицама. Уочили смо неке мањкавости и исправљаћемо их у наредном периоду са ЈП „Јединство“, објаснио је Божановић.

Већници су усвојили Одлуку Надзорног одбора ЈП „Комуналац“ о изменама и допунама Статута овог предузећа, а то је адреса седишта, и додата је делатност јавних паркиралишта. Заменик председника је рекао „морамо да испоштујемо да би могли да дођемо до реализације те одлуке, да буду живе, да се мењају ако је потребно, али да функционишу. Тај сегмент је битан за развој туризма и за Кладово, али и за јавно предузеће због прихода које ће моћи да усмерава у сопствени развој“.

На седници су усвојени предлози Одлуке о образовању Комисије за родну равноправност, Одлуке о додели бесповратних средстава крајњим корисницима за спровођење мере енергетске санације и разматран је захтев правобраниоца општине Кладово за престанак функције услед стицања права на пензију.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content