„GRADOVI U FOKUSU 2023“

Na poziv potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke kulture Maje Gojković, u Palati Srbija održan je 19. juna sastanak sa predstavnicima 33 lokalne samouprave čiji projekti su podržani za sufinansiranje iz oblasti kulture kroz konkurs „Gradovi u fokusu 2023“. Predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić, prisustvovao je sastanku sa ministarkom kulture na kome su predstavljeni koraci za realizaciju projekata podržanih od strane Ministarstva kulture kroz ovaj konkurs.

Opštini Kladovo za projekat „Biblioteka-kultura čitanja“ opredeljena su sredstva za sufinansiranje adaptacije i energetske sanacije Doma kulture u Kladovu u iznosu od osam miliona dinara. Opština Kladovo će opredeliti oko četiri miliona sopstvenog učešća kako bi se centralno mesto dešavanja najbitnijih kulturnih događanja planski, po prioritetima obnovilo i koristilo za bezbednu i kvalitetnu realizaciju programa iz oblasti kulture. Obnova Doma kulture je u prethodnom periodu započeta realizacijom projekata na sanaciji, rekonstrukciji i adaptaciji ovog objekta koji su sufinansirani od strane Ministarstva pravde i Ministarstva kulture uz učešće Opštine Kladovo.

foto: Ministarstvo kulture Republike Srbije

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content