САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ

Данас је одржан састанак Радне групе која има за циљ решавање горућег проблема са псима луталицама на територији општине Кладово, председавао је Бојан Божановић, заменик председника општине, а присуствовали су већници и представници Полицијске станице Кладово.

-На данашњем састанку Радне групе, а на наш позив, учествовали су представници Полицијске станице Кладово. На претходним састанцима Радне групе на којима смо разматрали проблематику око паса луталица на територији општине Кладово, закључили смо да постоје индиције да се пси довозе на територију општине. Са представницима полиције у Кладову хтели смо да се посаветујемо како можемо превентивно да делујемо да се те појаве више не дешавају на територији општине. У протеклом периоду смо те уједљиве псе који су највише правили проблем склонили са улице добровољним радом прихватилишта из Неготина које нам је изашло у сусрет. Озбиљно смо приступили решавању овог проблема. У наредном периоду очекује нас отварање новог предузећа које ће се бавити зоохигијеном. Док не формирамо наше прихватилиште највероватније ћемо са јединим могућим прихватилиштем а то је „Алиса“ из Неготина потписати уговор, рекао је Бојан Божановић, заменик председника општине.

Божановић је истакао да су данас „стигли услови из дистрибуције за локацију која се налази на путу за Манастирицу, изнад Давидовца. У питању је привредна зона која је у прошлом периоду била планирана. Локација је издвојена од свих житеља, добра је и за коју не може нико да се буни и шаље петиције. Када испоштујемо све законске регулативе формираћемо зоохигијену и прихватилиште и приступити целокупном програму који ће смањити популацију паса на улицама. Кладово је лепо туристичко место, бисер источне Србије, коме не треба овај проблем и надамо се брзом решавању проблема. Молим грађане да уколико имају информације о нелегалном довожењу паса на територију наше општине да информације проследе Радној групи или Полицијској станици Кладово, нагласио је Бојан Божановић, заменик председника општине.

radna_grupa_psi_lutalice_2
radna_grupa_psi_lutalice_1
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content