ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Danas je održana 13. sednica Skupštine opštine Kladovo, kojom je predsedavao Radovan Arežina, predsednik Skupštine opštine. Pored odbornika, sednici su prisustvovali Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, Bojan Božanović, zamenik predsednika i Dušan Belić, zamenik načelnika Opštinske uprave. Odbornici su razmatrali i usvojili 13 tačaka dnevnog reda.

Odbornici su usvojili predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Kladovo za 2022. godinu, kao i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine za ovu godinu.

-U toku prošle godine prihodi i primanja realizovana su u iznosu od 950 miliona dinara, a u istom periodu rashodi su izvršeni u iznosu od 779 miliona dinara. Rebalansu budžeta se pristupilo zbog razlike od 171 milion dinara i ta sredstva će biti iskorišćena za izgradnju gradskog bazena, izgradnju ograde oko školskog dvorišta u Kladovu, za sanaciju puteva, energetsku efikasnost i za potrebe Turističke organizacije“, rekla je Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije opštine Kladovo.

Diskusiju je izazvalo pitanje koliko je sredstava izdvojeno za izgradnju gradskog bazena. Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, napomenuo je da „ovim projektom želimo da povećamo ali i produžimo boravak turista u našem gradu. Kada dobijemo projekat za izvođenje znaćemo koliko je sredstava potrebno. Nećemo se oslanjati samo na budžet već ćemo tražiti sredstva i iz eksternih izvora. Projekat rade ozbiljne kuće, i kada sve bude gotovo stavićemo na javni uvid gde će svi moći da učestvuju u predlozima i rešenjima. Tada ćemo pričati o benefitima za opštinu i građane“, rekao je predsednik opštine Kladovo.

Na sednici je usvojen predlog izmene kadrovskog plana Opštinske uprave radi prijema u radni odnos jednog pripravnika sa visokom stručnom spremom na sistematizovano slobodno radno mesto građevinskog inspektora, radi osposobljavanja za samostalno obavljanje poslova, istakao je Dušan Belić, zamenik načelnika Opštinske uprave.

Odbornici su usvojili predlog operativnog Plana odbrane od poplava za vodotokove drugog reda na teritoriji opštine Kladovo. Željko Martinović, iz Štaba za vanredne situacije, naglasio je „iz budžeta opštine izdvojeno je pet miliona dinara sa PDV-om, a sredstva će biti iskorišćena za čišćenje Rečke reke i seču rastinja pored Kameničke i Rečke reke“.
Usvojen je predlog Koncesionog akta za finansiranje/rekonstrukciju i upravljanje kamp naseljem u Mesnoj zajednici Brza Palanka, o kojem je govorio Miloš Drgosavac, jedan od konsultanata na ovom projektu. „Proces je započeo pre godinu dana kada smo nakon prikupljenih podataka i studija pristupili izradi samog predloga Koncesionog akta, jer je dobijena saglasnost od Javno-privatnog partnerstva Republike Srbije“, objasnio je Dragosavac.

Kada je reč o marini u Kladovu, Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine, istakao je da je „marina u Kladovu jedna od pet koje će se realizovati kroz Projekat „Zaplovi Srbijom“. Pored tvrđave Fetislam, bazena i marine bićemo još bolje i lepše mesto“, rekao je zamenik predsednika opštine.

Na sednici je prihvaćena Odluka o usvajanju Regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor i opštine Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac. Odbornici su usvojili i Odluku o određivanju pravaca pružanja državnih puteva prvog i drugog reda kroz naseljena mesta na teritoriji opštine Kladovo, Odluku o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u svojini opštine Kladovo Turističkoj organizaciji opštine Kladovo, kao i Odluku o davanju na korišćenje nepokretnosti u svojini opštine Kladovo JP „Komunalac“.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content