ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Данас је одржана 13. седница Скупштине општине Кладово, којом је председавао Радован Арежина, председник Скупштине општине. Поред одборника, седници су присуствовали Саша Николић, председник општине Кладово, Бојан Божановић, заменик председника и Душан Белић, заменик начелника Општинске управе. Одборници су разматрали и усвојили 13 тачака дневног реда.

Одборници су усвојили предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Кладово за 2022. годину, као и предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету општине за ову годину.

-У току прошле године приходи и примања реализована су у износу од 950 милиона динара, а у истом периоду расходи су извршени у износу од 779 милиона динара. Ребалансу буџета се приступило због разлике од 171 милион динара и та средства ће бити искоришћена за изградњу градског базена, изградњу ограде око школског дворишта у Кладову, за санацију путева, енергетску ефикасност и за потребе Туристичке организације“, рекла је Андријана Антић, руководилац Одељења за буџет и финансије општине Кладово.

Дискусију је изазвало питање колико је средстава издвојено за изградњу градског базена. Саша Николић, председник општине Кладово, напоменуо је да „овим пројектом желимо да повећамо али и продужимо боравак туриста у нашем граду. Када добијемо пројекат за извођење знаћемо колико је средстава потребно. Нећемо се ослањати само на буџет већ ћемо тражити средства и из екстерних извора. Пројекат раде озбиљне куће, и када све буде готово ставићемо на јавни увид где ће сви моћи да учествују у предлозима и решењима. Тада ћемо причати о бенефитима за општину и грађане“, рекао је председник општине Кладово.

На седници је усвојен предлог измене кадровског плана Општинске управе ради пријема у радни однос једног приправника са високом стручном спремом на систематизовано слободно радно место грађевинског инспектора, ради оспособљавања за самостално обављање послова, истакао је Душан Белић, заменик начелника Општинске управе.

Одборници су усвојили предлог оперативног Плана одбране од поплава за водотокове другог реда на територији општине Кладово. Жељко Мартиновић, из Штаба за ванредне ситуације, нагласио је „из буџета општине издвојено је пет милиона динара са ПДВ-ом, а средства ће бити искоришћена за чишћење Речке реке и сечу растиња поред Каменичке и Речке реке“.
Усвојен је предлог Концесионог акта за финансирање/реконструкцију и управљање камп насељем у Месној заједници Брза Паланка, о којем је говорио Милош Дргосавац, један од консултаната на овом пројекту. „Процес је започео пре годину дана када смо након прикупљених података и студија приступили изради самог предлога Концесионог акта, јер је добијена сагласност од Јавно-приватног партнерства Републике Србије“, објаснио је Драгосавац.

Када је реч о марини у Кладову, Бојан Божановић, заменик председника општине, истакао је да је „марина у Кладову једна од пет које ће се реализовати кроз Пројекат „Заплови Србијом“. Поред тврђаве Фетислам, базена и марине бићемо још боље и лепше место“, рекао је заменик председника општине.

На седници је прихваћена Одлука о усвајању Регионалног плана управљања отпадом за градове Зајечар и Бор и општине Мајданпек, Кладово, Неготин, Књажевац и Бољевац. Одборници су усвојили и Одлуку о одређивању праваца пружања државних путева првог и другог реда кроз насељена места на територији општине Кладово, Одлуку о преносу права коришћења на непокретностима у својини општине Кладово Туристичкој организацији општине Кладово, као и Одлуку о давању на коришћење непокретности у својини општине Кладово ЈП „Комуналац“.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content