ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ У СЛУЧАЈУ ПОПЛАВА

Седница општинског Штаба за ванредне ситуације одржана је јуче у Скупштинској сали општине Кладово којој су присуствовали Саша Николић, командант Штаба за ванредне ситуације, Бојан Божановић, заменик команданта, Жељко Мартиновић, члан Штаба за ванредне ситуације и остали чланови Штаба, односно представници јавних предузећа и установа, удружења грађана, приватни предузетници… Циљ јучерашње седнице било је предузимање превентивних мера ради смањења ризика од настанка бујичних и урбаних поплава на територији општине Кладово.

Саша Николић, командант Штаба за ванредне ситуације, нагласио је „у складу са препорукама окружног штаба донели смо битне закључке за нашу општину. Сви субјекти, јавна предузећа „Комуналац“, „Јединство“, Хидроелектрана „Ђердап“ и остали, стављени су у пуну приправност у случају да дође до бујичних поплава. Приправност свих субјеката од значаја за заштиту и спасавање на територији општине Кладово подигнута је на виши ниво, посебно оних који у свом власништву поседују механизацију, грађевинске машине, алате и опрему, као и људски ресурси“, рекао је Николић и додао да „све мора да буде спремно, како би се у што краћем временском интервалу реаговало на терену у случају потребе“.

Штаб за ванредне ситуације редовно ће пратити ситуацију на терену и о свим битним променама редовно ће информисати јавност.

stab_za_vanredne_situacije_1
stab_za_vanredne_situacije_2
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content